Goed doorwrocht verhaal! Jelle kent De Bottons werk door en door, dat is te zien (je bent zijn vertaler, of je bent het niet…).

Geen Tijd

De afgelopen week was de Britse schrijver en denker Alain de Botton in Nederland ter gelegenheid van twee evenementen waarbij hij nauw betrokken is: de opening van een Nederlands filiaal van zijn School of Life en de tentoonstelling Kunst is therapie in het Rijksmuseum. Ondertussen ligt er ook weer nieuw werk van hem in de boekwinkels (Het nieuws – een gebruiksaanwijzing en Kunst als therapie), dus aan belangstelling geen gebrek. Maar met die enorme belangstelling groeit ook de kritiek op wat zijn ‘filosofie light’ of zelfs zijn ‘McFilosofie’ wordt genoemd.

Een van De Bottons  succesvolste boeken heet De troost van de filosofie, een titel die precies samenvat wat hij met zijn werk beoogt. De moderne westerse mens, die met het verdwijnen van de vaste bakens uit het verleden – met name de klassenmaatschappij en de religies – angstig en stuurloos door het leven gaat, kan soelaas vinden…

View original post 1,272 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s